Hockey / Träning och övningar

Hockey / Träning och övningarTränade med de 6 bästa lagen i Sovjet 1967 i 1.5 månad

Jag var ass tränare tillsammans med Arne Strömberg, Verner Persson och Ronald "Sura Pelle" Pettersson i TRE KRONORS sommar träningsläger på Bosöns idrottsinstitut 1967 och körde bl a CCCP sommarträningen för Tre Kronor.

Efter Tre Kronors sommarträningsläger åkte jag och Gun till Ludek Bukac och Sparta Prag. Där deltog jag också i deras DIV 1 tränarkurs.

Andy Bathgate


1968 så var jag dels och träffade Presidenten för NHL Clarence Campbell i Montreal och sedan var jag 2 veckor med vardera lags träningsläger Boston Bruins i London Ontario, Detroit Red Wings i Detroits hemma Arena och Pittsburg Penguins i Brantford Ontario.

Det gick fantastiskt bra för mig och hos Pittsburgh fick jag ett förslag om ett proffskontrakt (78.000 USD) som jag faktiskt av olika anledningar tackade nej till. Naturligtvis till Jack Reilys mycket stora förvåning - det hade han aldrig varit med om tidigare. I en draft exakt 20 år senare träffades vi i restaurangen på NHL hotellet och då berättade han detta för 8 andra General Managers, som inte heller varit med om nått liknande och guuud vilka frågor dom ställde. På den tiden var jag scout först för Quebec Nordiques och längst för Washington Capitals!