Annan information o tankar

Andra informationer (OBS! JAG HÅLLER PÅ ATT ÅTERINFÖRA INFORMATIONER FRÅN TIDIGARE HEMSIDA - SOM FÖRSVUNNIT FRÅN TIDIGARE SAJT)

 

 


 

Här är länkar till videofilmer, powerpoint och förklarande instruktioner för de hockeyövningar och andra videofilmer jag gjort eller filmat om, som jag använt och rekomenderar.

Qpoolen - Hässleholms sim- & idrottshall (en av huvudanläggningarna i kommunen)


Informationer om tidigare förslaget med renovering- om- och tillbyggnad som lämnades till kommunledningen med förslagsbeslut från fritidsnämnden.

OBS! Varje parti fick skriva på att de mottagit förslags beslutet! Dock  fanns inte SD på den tiden .

INFORMATION OM FÖRSLAGET TILL RENOVERING, OM- OCH TILLBYGGNAD AV QPOOLEN HÄSSLEHOLMS HUVUDANLÄGGNING FÖR BAD OCH IDROTTSHALL - KOMMER. .

Har kollat in en hel del härlig sidor med rock mm och hittar även en sida där vår miljöchef Sven-Inge har varit ute och rest och han har verkligen ögon och öron med sig på sin semester allt för kommunen. Han hittade en simhall med rörligt tak och uppmärksammande mig om det. Tack Sven- Inge - tänk om flera tänkte på kommunen. Du har alldeles rätt det är en rätt modern anläggning och ett liknande förslag hade vi faktiskt också för hel 25 år sedan. M och några till hade då förslag att man skulle bygga ett friluftsbad på Qpoolen - nostalgitänkande - förslaget finns fortfarande kvar - en bra tanke tycker jag också. MEN VILL MAN FÅ UT MAX AV SATSADE SLANTAR DÅ BYGGER MAN NATURLIGTVIS MED ETT RÖRLIGT TAK ÖVER SÅ ATT MAN KAN UTNYTTJA BADET ALLA ÅRETS DAGAR!. I FRILUFTS BAD ÄR DET MASSOR AV FOLK NÄR DET ÄR SOL, VARMT OCH SKÖNT, MEN PÅ ANDRA DAGAR ÄR DET MYCKET LITE FOLK DÄR OCH STÖSTA DELEN AV ÅRET ANVÄNDS DET INTE ALLS. MEN det är inte försent ännu. JAG HAR FORTFARANDE KONTAKTER RUNT DETTA och finns fortfarande kvar i kommunen ni är naturligtvis även välkomna i denna fråga till mig!Entre mellan idrottshall & bad.

I källaren Friskvårds-aktiviteter o en mindre SPA avd

Upplevelse bad med barnsäkerhet & aktiviteter

Förslaget med rörligt tak till den planerade renoveringen, om- och tillbyggnaden av Hässleholms Simhall Qpoolen som Hässleholms Fritid lämnade in till politiken redan 1990 för att på så sätt få till ett bad som kan hållas öppet året runt där taket kan dras åt sidan den dag det är vacker väder. Detta sätt ger hässleholms kommun ett friluftsbad och ett inomhusbad vilket gör att anläggning kan drivas året runt - vilket INTE typ öppet friluftsbad kan fixa. Alltså aktiviteter året runt, sommar som vinter och alltid skönt att vara därinne. Betalar sig bättre än ett sk friluftsbad i längden, används alltså under alla årets dagar!

Qpoolen anläggningen innehåller redan idag det mesta för att betraktas som en  folkhälsoanläggning - dock behövs aktiviteter för små barn, ochb mellanstora barn - det finns med i utbyggnadsförslaget. Samma gäller utrymmen för styrke- o konditionsträning - alltså en komplett friskvårdsanläggning. 

Eje Johansson pensionerad fritidschef.

Kategori Sport


SÄKERT TANKEGÅNGAR ATT TA IN I ÅTANKE INNAN NÅN SIMHALL BYGGS PÅ ANNAT STÄLLE I HÄSSLEHOLM!


EN SIMHALL SKALL INTE VARA ETT MONUMENT FÖR NÅGON!

SIMHALLEN ÄR EN FRISKVÅRDSANLÄGGNING OCH MYCKET, MYCKET MER!En helt annan sak:

Palt, kastikoppi och mandelpotatis


 

Alltså va säg dom i morron TVn- 2019-10-12

En norrlänning är som en mandelpotatis är - lite sträv på utsidan, lite karg, men när man skär i den så är den mjuk och härlig på insidan, det är kärlek - jag håller med, såna är vi.

Dom prata under tiden som pitepalten kokade - mums säger jag bara, där skulle jag vara varit med hör jag.

Sen prata dom om doppikopp, vad det var. Där reagerade jag som norrlänning från Tornedalen. Dom smakade på vad dom sa var doppikopp - alltså en mandelpotatis som man doppade i kokat o lätt saltat vatten med mycke smör, men det var ju kastikoppi!

När man kokat fisken så använde man det vattnet som så var lätt saltat och med lite lök i, hällde över det i vars och ens kopp - la in mycke smör som smälte - sen doppade man potatisen i den och åt - det var riktigt gott

- det var KASTIKOPPI.