Livsnjutare / Tyringe
En helt annan sak: MAT
Palt, kastikoppi och mandelpotatis
Alltså va säg dom i morron TVn- 2019-10-12
En norrlänning är som en mandelpotatis är - lite sträv på utsidan, lite karg, men när man skär i den så är den mjuk och härlig på insidan, det är kärlek - jag håller med, såna är vi.
Dom prata under tiden som pitepalten kokade - mums säger jag bara, där skulle jag vara varit med hör jag.
Sen prata dom om doppikopp, vad det var. Där reagerade jag som norrlänning från Tornedalen. Dom smakade på vad dom sa var doppikopp - alltså en mandelpotatis som man doppade i kokat o lätt saltat vatten med mycke smör, men det var ju kastikoppi!
När man kokat fisken så använde man det vattnet som så var lätt saltat och med lite lök i, hällde över det i vars och ens kopp - la in mycke smör som smälte - sen doppade man potatisen i den och åt - det var riktigt gott
- det var KASTIKOPPI.